2018-01-31 08:59:05• hírek • Oszkó Viktória

Disznósültben és jó szóban nem lesz hiány: vőfélytalálkozót tartanak Szilágyszérben

A széri Kukurók Néptánccsoport, a Bogdándi Polgármesteri Hivatal és Helyi Tanács, a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ támogatásával február 4-én, 18:00 órától hagyományos Vőfély- és Zenésztalálkozót tartanak Szilágyszérben, a helyi közösségi házban.
 

Negyedik alkalommal szervezik meg ezt a különleges alkalmat Szilágyszérben. A rendezvény egy hagyományos lakodalom teljes egésze köré épül: van menyasszony és vőlegény is, na és persze a vőfély – jelen esetben vőfélyek. A lagzit levezénylő vőfélyekből ugyanis tizenkettő van, akik nem csak Erdélyből érkeznek, hanem Kárpátaljáról, a Felvidékről és Magyarországról is.


Az előkészületek már február 3-án, szombaton elkezdődnek, ekkor tartják a disznóvágást. Vasárnapra, magára a rendezvényre hagyományos menüsorral készülnek, lesz leves és disznósült is. A találkozó úgy zajlik majd, hogy a vőfélyek felosztják maguk között a lakodalmat, más fogja búcsúztatni a vőlegényt, más kéri ki a menyasszonyt, vagy éppen dícséri majd a levest vagy a sültet. A cél az, hogy a lakodalomban minden vőfély bemutathassa az általa követett és ápolt hagyományokat.
 

250 vendégre számítanak, a részvételi szándékot még lehet jelezni a szervezőknél, 30 lejért lehet jegyet váltani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: